Sunday, February 22, 2009

A deeper view to the history of BATHORY

It happened to me several times and with many bands. Usually with the ones i`m hearing and following since a very young age. I catch myself to very very rarely visiting their websites. Take f.ex. bands like VENOM, SLAYER, MORBID ANGEL or SARCOFAGO. I have listened so far their album hundreds of times, read plenty of interviews and articles around about them. What more a site can offer than the usual stuff? (Discography, pictures or some latest news). I`m from a kind of listeners which when i`m hearing an album, especially one with a certain significance to know the full story behind, to scratch the surface and look deeper into its concept. Such hunger i have always with BATHORY. Years ago i mentioned the one and only official website. Never gave the proper attention for the reasons mentioned above. I was really suprized to see really tons of details and informations and background of Bathory written by Quorthon himself. Just check out my fave part of this site which is "The History Archive" section. There you`ll find the most detailed history accompanied with several rare photos e.t.c. Too bad that the sudden death of Quorthon did not allowed him to write the history from "Blood Fire Death" and after. Lets hope that he wrote them somewhere and one day all those info will published in his site. Though , i seriously doubt this as if he had already wrriten that the info will be already posted on the site all this years after his death. But you never know...

We all know that Quorthon was a very controversial artist and musician. He had several demons to fight inside him. He was able to create albums-MONUMENTS and the same time releasing unbelievable crap (See Octagon). No matter all these , none will dissagree with me that he was without a doubt a genious, always creating a mysterious aura around him even in his most terrible musical moments. This is a site with stuff written by him and in-between the lines we can see a reflection of his personallity as well a different view and unknown stories about the makings of the most influential albums in Metal history.
Finishing this article while listening to Hammerheart, for one more time i`m wondering how and after 2 decades of listening the albums of Bathory, this music always manage to give me several shivers through my spine...

The official website : http://www.bathory.nu/

Sunday, February 15, 2009

"Λόγος για την επέτειο ανάληψης της Αρχής" Εκδόσεις: ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ, 2009




Λόγος για την επέτειο ανάληψης της ΑρχήςΤης 30ης Ιανουαρίου 1942

στο Σπορτπαλάστ του Βερολίνου

Adolf Hitler

Εκδόσεις: ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ, 2009 Σελίδες: 80 6,00€




30η Ιανουαρίου 1942 κι ένα πλήθος έχει συγκεντρωθεί στο καθιερωμένο χώρο συναθροίσεων της πρωτεύουσας του Βερολίνου, επ’ ευκαιρίας της ενάτης επετείου της ανάληψης της αρχής από τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές (30/1/1933).



Κεντρικός ομιλητής είναι ο Αδόλφος Χίτλερ, που περιγράφει την κατάσταση του πολέμου ως εκείνο το έτος, αναφερόμενος και σε διάφορα εσωτερικά ζητήματα του Γ΄ Ράιχ… Στην ομιλία του αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές του χαρακτήρα του: ρήτωρ, πολιτικός και θεωρητικός, στρατηγός και στρατιώτης, κυβερνήτης ενός κράτους και πάνω από όλα κυβερνώμενος από την τραγική μοίρα του… Στον λόγο που εκφωνεί, δεν προχωρά σε επιτήδειες ερωταποκρίσεις, αλλά αφήνει ελεύθερο τον προβληματισμό των ακροατών του. Εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στον πόλεμο και των ρόλο των πολιτικών ηγετών των Συμμάχων σε αυτό. Αναλύει την ιμπεριαλιστική γεωπολιτική της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας και αντικρούει την προπαγάνδα που αντιμετωπίζει, τόσο εκείνης της εποχής όσο και της σύγχρονης…



Η ομιλία του στο Sportpalast εκείνη την ημέρα, έχει μεγάλη σημασία, διότι δεν είναι απλά «η παρουσίαση της οπτικής κάποιου από την άλλη πλευρά». Είναι ουσιαστικά το χαστούκι της Ιστορίας στην συμβατική «ιστορία» των νικητών του πολέμου.



Από τον πρόλογο του Αλέξανδρου Γεράκη
Απόσπασμα:
Έπρεπε να ήταν γνήσιοι ιδεολόγοι εκείνοι που ήρθαν τότε προς εμένα, γιατί δεν είχαν τίποτα απολύτως να κερδίσουν, αλλά μόνο να χάσουν, μόνο θυσίες να προσφέρουν…



Άρχισα τον αγώνα αυτόν στραμμένος πρώτα εναντίον της ανοησίας, εναντίον της ανοησίας και της οκνηρίας των καλουμένων ανωτέρων κοινωνικών στρωμάτων μας. Τον άρχισα στραμμένος εναντίον της δειλίας, η οποία εξαπλώνονταν παντού, της δειλίας, η οποία περιφέρονταν πάντα υπό την προσωπίδα της εξυπνάδας και έλεγε ότι πρέπει κανείς να υποκύπτει, ότι πρέπει να έχει κανείς υπομονή ή ότι πρέπει, κατά την έκφραση του κυρίου Έρτσμπέργκερ, «να υπογράφουμε όλα όσα μας παρουσιάζουν. Τότε θα μας συγχωρήσουν και όλα θα είναι πάλι εντάξει». Αναγκαζόμουν τότε να παλεύω, τόσο μέσα σε μικρούς όσο και σε μεγάλους κύκλους, με την υπέρμετρη αυτή δειλία που προτιμούσε οτιδήποτε άλλο από του να συγκρατηθεί. Πόσες φορές δε μου συνέβη να μου επιρρίπτει ο αστικός αυτός κόσμος ευθύνη, λέγοντας: «Γιατί γυρνάτε στους δρόμους; Δε βλέπετε ότι οι άλλοι δεν το θέλουν, ότι αυτό προκαλεί επεισόδια; Γιατί λοιπόν; Αποσυρθείτε, μείνετε ήσυχοι!». Εμείς όμως δεν μείναμε ήσυχοι.



…Και πόσοι πάλι δε μ’ εγκατέλειψαν αργότερα. Επειδή, συμπατριώτες μου, το ότι έρχονταν προς εμένα δε σήμαινε ότι θα έμεναν και παρά το πλευρό μου. Ενίοτε κατόρθωνα να κερδίσω με κάποιον τρόπο πενήντα ως εξήντα ανθρώπους, αλλά μετά την παρέλευση τριών μηνών, από τους πενήντα ή εξήντα αυτούς, δεν παρέμεναν παρά έξι, επτά ή οκτώ μόνο. Έπρεπε ν’ αρχίσουμε πάλι απ’ την αρχή. Αλλά τότε είχα κάνει έναν σχετικό υπολογισμό: Εάν κερδίσω μόνο 100 και απομείνουν μόνο 10, οι δε άλλοι 90 μ’ εγκαταλείψουν, τότε, εάν κερδίσω 1.000 θα μου μείνουν οι 100, εάν κερδίσω 10.000 θα μου μείνουν οι 1.000 και βαθμηδόν ο αριθμός εκείνων που θα μου έμεναν πιστοί θα γινόταν μεγαλύτερος. Και, εάν κάποιος μ’ εγκαταλείψει για δεύτερη ή τρίτη φορά, ίσως ντραπεί να μ’ εγκαταλείψει και για τέταρτη. Τότε θα μείνει ασφαλώς παρά το πλευρό μου.



… Οι άλλοι ας γελούν και ας ειρωνεύονται όσο θέλουν. Μου είναι αδιάφορο. Μπορούν να μας πολεμήσουν. Και αυτό μου είναι αδιάφορο. Τότε κι εμείς θα αμυνθούμε. Δεν θα απομακρυνθούμε από το δρόμο, δε θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας, αλλά θ’ αγωνιστούμε έως ότου είτε θα πέσουμε ηττημένοι είτε οι άλλοι θα τραπούν σε φυγή και θα μας αφήσουν την οδό ελεύθερη.



…Πιστέψτε με, συμπατριώτες μου, τότε ήταν ηρωισμός να γίνει κάποιος εθνικοσοσιαλιστής σε ένα ορυχείο ή εργοστάσιο, αλλά επίσης ήταν σχεδόν ηρωισμός να γίνει εθνικοσοσιαλιστής σε ένα σαλόνι, λόγω του ότι οι μεν απειλούταν σωματικώς οι δε πνευματικώς. Και δεν γνωρίζω ποιο είναι το χειρότερο: μία σωματική απειλή ή μία πνευματική, που σε ορισμένες συνθήκες εκμηδενίζει ίσως τον άνθρωπο περισσότερο από μια σωματική κάκωση. Υπήρξαν ιδεολόγοι εκείνοι που προσήλθαν σε εμάς.




Tuesday, February 10, 2009

Ο ΡΟΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Αναδημοσίευση από : http://sunwarflag.blogspot.com/



Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας απόλυτος πόλεμος ιδεολογιών. Στα πεδία των μαχών αναμετρήθηκαν δύο αντίθετες κοσμοθεωρίες σε μιά θρησκευτική σύγκρουση δίχως έλεος, που έκρινε την εξέλιξη της ανθρωπότητας.


Πραγματική αιτία του ήταν η δημιουργία μιάς μεταφυσικής ασυνέχειας στη νομοτέλεια αιώνων χριστιανογενή ισοπεδωτισμού. Ένα σχίσμα στον σύγχρονο κόσμο ανέτρεψε την συνέπεια του ιστορικού χρόνου επιτρέποντας την επανεμφάνιση του ξεχασμένου πνεύματος της αρχαίας Ευρώπης.


Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος θεμελίωσε τον Δυτικό Πολιτισμό κι ωστόσο διαβρώθηκε και μεταλλάχτηκε πριν προλάβει να εξελιχτεί. Ο υποχθόνιος Χριστιανισμός διέφθειρε και υπονόμευσε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιστρέφοντας τις αξίες της κι έπειτα επανέλαβε την ίδια διαδικασία με τους ξανθούς βαρβάρους, που ακόμη προσπαθούσαν να εκπολιτιστούν, θαυμάζοντας και μελετώντας τα ερείπια της αρχαιότητας. Σταδιακά, η αντιστροφή των ηθικών αξιών οδήγησε το πολιτικό σύστημα στην εξουσία της οικονομίας και παγίωσε τις εμποροκρατούμενες κοινωνίες του ωφελιμισμού, της ισότητας και της ομοιομορφίας.


Όμως ο αρχαίος κόσμος διατηρήθηκε σαν λανθάνουσα προδιάθεση μέσα στην ψυχή των λαών, στην Τέχνη και τη Φιλοσοφία. Και στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, ακριβώς τότε που η σήψη της ολοκληρωτικής παρακμής προσέβαλε ακόμη και την ίδια την καρδιά της Τέχνης, εμφανίστηκε στην τελευταία άγρια αναλαμπή του. Κάποιοι αμετανόητοι ρομαντικοί θυμήθηκαν ξανά τον Μάρκο Αυρήλιο και τον Ιουλιανό και πίστεψαν πως το αριστοκρατικό πνεύμα των διανοουμένων και των πολεμιστών μπορούσε να ξαναπάρει την ηγεσία από τα πλούτη των εμπόρων και των χρηματιστών.


Η έξαρση του Ιδεαλισμού οδήγησε σε απελπισμένο αγώνα γιά την αναγέννηση της Ευρώπης. Η επίκληση στην προχριστιανική ηθική ήταν αναπόφευκτη και η δέηση στο αίμα των προγόνων και τη λατρεία της ομορφιάς άνοιξε ένα χάσμα στον σύγχρονο κόσμο. Κι από εκεί ξεπρόβαλλαν οι σιδερόφρακτοι ιππότες των δυνάμεων της ετερότητας, του ήλιου και της φωτιάς και παρατάχτηκαν γιά άλλη μιά φορά ενάντια στην εντροπία, το κενό και τη φθορά.


Μπορεί να είχαν μοντέρνα πυροβόλα, τεθωρακισμένα άρματα μάχης και ατσάλινα κράνη, όμως τα λάβαρα ήταν παλαιά όπως και τα ιδανικά: τιμή και πίστη, τάξη και μορφή, δικαιοσύνη και αρετή. Κι ακόμη φυσιολατρικός πολυθεϊσμός και ορθολογικός αγνωστικισμός και διαφοροποίηση και ιεραρχία ενάντια στον στείρο μονοθεϊσμό, την ομοιογένεια, την απώλεια ενέργειας και την ισότητα.


Παρ’ όλα αυτά, η θρησκεία του χρήματος κατανίκησε τους θεούς της αριστοκρατίας και οι νικητές έδωσαν την δική τους μορφή στο πρόσωπο της μοίρας. Η ασυνέχεια τελικά ξεπεράστηκε και η ιστορία συνέχισε με συνέπεια, τον εύκολο δρόμο της παρακμής.


Ίσως είναι ειρωνία της τύχης πως σήμερα την μεγάλη ήττα θυμίζει ένα αρχαίο σύμβολο ελπίδας και επιτυχίας.Ξεχωρίζει από τους οκτώ στο Ετ του Χάιμνταλ: ο Σίγκελ ρούνος της Νίκης και της Φωτιάς, του Μπάλντερ, του Ήλιου, ο ρούνος της Αστραπής, που σκίζει το σκοτάδι και φωτίζει τη μαύρη νύχτα της ψυχής.


Η αφίσα: Της ταξιαρχίας των Βαλλόνων εθελοντών Waffen - SS. Οι τελευταίοι Ιππότες της Ευρώπης

Thursday, February 5, 2009

Imia Memorial Gatherings 2009

The annual Imia memorial gatherings, in memory of the three officers of the Hellenic Navy that were killed by Turkish fire in the rocky island of Imia, in January 1996, constitute one of the biggest nationalist demonstrations in Europe. The significance of the event is not only to honor these Heroes who sacrificed their lives for their country, but it is also a clear statement that the people of Hellas don’t want Turkey as a member of the European Union, against the traitorous government’s foreign policies.

Thirteen years after the tragic incident in Imia that proved the Turkish aggression over the Aegean Sea and during numerous military violations in the area by Turkey, this year’s events proved to be massive and dynamic.

On Friday 30th of January 2009, 400 members of the Golden Dawn Movement gathered in the centre of Piraeus, were stands the statue of officer Vlachakos, one of the fallen Heroes, in order to show their respect. After the ceremony, there was a rally in the streets of Piraeus and many people joined the nationalists, expressing their anger against Turkish aggression.

The main gathering took place in central Athens, in the Imia Memorial, near the parliament, on Saturday 31st of January 2009. Thousands of Golden Dawn members and nationalists paid their duty in memory of the fallen Heroes. A well disciplined mass of nationalists rallied through the streets of Athens to the Monument of the Unknown Soldier, just outside the Hellenic parliament, where a big number of police forces prohibited the rally to move further.

This year’s events were very well organized and well attended. Hellas nationalists showed that they don’t forget our country’s Heroes and are not going to let happen the Zionist plans of Turkish entrance in the E.U.

Tuesday, February 3, 2009

Starting 2009 with MYTHOLOGICAL OCCULT METAL!




A good start for this year. I keep hearing since 1-2 years now about the Return of Mythological Occult Metal masters ABSU. I like this band since the release of their debut masterpiece "Barathrum V.I.T.R.I.O.L." and i`ll be always intrested in their stuff despite their line-up changes or delays of releasing their albums . Coming back to the subject, i`m always very sceptical about such "returns" , especially if the band have a radical change in their line-up status. So whats better to download and listen the album first before trying to invest any money on it. ABSU newest album simply titled "Absu". I just heard and i can assure you that its a great come-back for sure! There is not much change in their musical and lyrical direction. "Absu" is a perfect follow-up to their previous album "Tara". To my eyes and ears ABSU had always a unique approach in their concept and with "Absu" proved that they managed through their years to keep untouched this aspects that made them so special in their long existance. Have not read the lyrics of the new album yet, but judging from the titles , fortunately there is not a change. Also the cover of the album is in my opinion looks great (The unique lyrical/musical concept i mentioned before). Reminds me some Heavy Metal bands from the early 80`s or some progressive 70`s stuff. A really magical cover that goes perfectly hand in hand with the the rest aspects of this full-length. Kris Verwimp did an outstanding piece of art again!

If you like the previous works ABSU before be sure to check out this album.
official myspace : www.myspace.com/absu


Sunday, February 1, 2009

The best releases of a year that passed...

Here is and according to my own point of view the best releases of 2008. In no particular order. 100% reccomended! Top notch releases which i pretty sure none of them gonna dissapoint any reader of this blog who maybe want to check up after reading this post.


SPITE EXTREME WING "Vltra"
ABSURD/GRAND BELIAL`S KEY/SIGRBLOT "Weltenfeind" 3 way split
ABSURD "Der Fünfzehnjährige Krieg"
KAMPFAR "Heimgang"
ARGHOSLENT "Hornets of the Pogrom"
SORHIN "Förbannade år 1993-2001"
WOLFNACHT "Zeit Der Cherusker"
NASTROND "Muspellz Synir"
SPEAR OF LONGINUS "Rune/Goetia"
DEATHSPELL OMEGA "Chaining the Katechon"
LONNDOM "Hågkomster Från Nordliga Nejder"
HAMMER "Shoax"
BILSKIRNIR/EVIL "German-Southern Brotherhood"
WANDERER/WINTERMOON Split
LUROR "Cease to Live"
BEHEXEN/SATANIC WARMASTER Split
SEMPER FIDELIS/WEREWOLF "Fidelity of Ideology"
ARDITI "Omne Ensis Impera"


And i`m pretty sure i forgot some....